Spletna stran beefjerky.si uporablja piškotke za delovanje. Kliknite na okno piškotka, da ga zaprete in se s tem strinjate z uporabo piškotkov.

Naročila sprejemamo non stop vse dni v tednu!

©dizajn spletlab.si
® ™ beefjerky.si - vse pravice pridržane

Svarog Zavod Zrnje - promocija zdravega in varnega življenja

Domača stran zavoda, ki je nevladna, neprofitna in humanitarno usmerjena organizacija ustanovljena z idejo in željo po osveščanju in izobraževanju otrok ter odraslih.

Slovenci vsak dan bolj razumemo pomen lokalne hrane

AGRA 2017 Bronasta medalja (Beef jerky ORIGINAL)    AGRA 2018 Bronasta medalja (Beef jerky ORIGINAL)

AGRA 2019 Srebrna medalja (Beef jerky ORIGINAL)AGRA 2019 Srebrna medalja (Beef jerky DIMLJENO)AGRA 2019 Zlata medalja (Beef jerky ČILI-SRIRACHA)


TRGOVINA
KONTAKT-beefjerky.siKONTAKT-beefjerky.si
KONTAKTKONTAKT

SVAROG
Svarog (tudi Tvarog, Rarog, Rarach, Jarog, Svarun) je slabo poznano slovansko božanstvo, ki velja za očeta Svarožiča/Svarožičev; po ruski legendi je tudi stari kralj med ljudmi. Ipatska kronika posebej potrjuje, da so Slovani s Svarogom imenovali nebo. Ime Svarog po Moszynskem izhaja iz sanskritskega korena svar v pomenu »bliskanje, nebo, sonce«. Tudi po Petazzoniju je ime povezano s sanskritskimi besedami svar, surya (sonce), svarga (nebo). Swarga pomeni »sijoče, žareče nebo«. Martynav preko osetske pridevniške končnice -ak ali -ag in preko skitske pridevniške končnice -akos in -agos sklepa, da Svarog pomeni pridevnik s pomenom »sijoči«.

Svarog naj bi bil oče sonca in ognja: iz ljudskega pripovedištva namreč vemo, da sta bila med Slovani tudi mesec in zvezda danica brat oziroma sestra soncu in ognju. Potemtakem bi lahko bila Svarožičev (Svarogovih otrok) cela vrsta. Nekatere interpretacije Svaroga razlagajo kot brezdelnega boga stvarnika (deus otiosus). Svarog naj bi bil breztelesen nebeški bog, tudi Ipatska kronika sporoča, da so Slovani s Svarogom imenovali nebo. Zdi se, da je Svarog tudi najprimernejši nadomestek za nekdanjega indoevropskega Dyau Pater-ja, ki so ga predniki Slovanov morali poznati, in ki je bil verjetno zaradi iranskih vplivov pozabljen.
Vir: Wikipedia

Svarog kontakt

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo ustregli z vsemi informacijami!

...vedno ste dobrodošli

ZRNJE-zavod za promocijo zdravega in varnega življenja

Cesta bratstva in enotnosti 20, SI-8330 Metlika

+ 386 31 571 032 ali

Tukaj nam lahko napišete vaše pripombe, predloge, pohvale, graje ali naročila. Lahko pa se nam javite kar tako, saj ste vedno dobrodošli.


Prizadevamo si, da bi se količine pri nas pridelane in predelane kakovostne in varne hrane za nacionalno samooskrbo nenehno povečevale.

Zavod Zrnje - promocija zdravega in varnega življenja

Domača stran zavoda, ki je nevladna, neprofitna in humanitarno usmerjena organizacija ustanovljena z idejo in željo po osveščanju in izobraževanju otrok ter odraslih.

Delite nas na socialnih omrežjih

beefjerky.si

LIST

podatki za pošiljanje

podatki za račun

eur

eur

eur

eur